saw


testere 6'yı izledim. diğer beşine nazaran, sebep- sonuç ilişkisi çok iyi kurlmuş bir film. ilk beşini izlediyseniz dizayn edilen sistemlerin acımasızlığı artık sizi şaşırtmıyor.

televizyondaki dexter gibi seri katillere özenip cinayet işleyen tipleri samimiyetsiz buluyorum. eğer özenilecek bir katil varsa, o da bizimkiler'de rahmetli aykut oray'ın canlandırdığı katildir. vatandaşın hakkını savunan, haksızlığa ve bilimum carta curta gelemeyen biri olarak, halk kahramanıdır.

bir diğer özenilecek bir katil varsa o da kesinlikle saw'dır. ama neden özenilmez? ilk başta olanca alet edaevatı almak için para; 40 hamle sonrasındaki ihtimalleri görmek ve bunlar gözeterek hatasız bir sistem tasarlamak için kafa; ve en önemlisi oraya hak edenleri getirmek için de taş gibi bir yüreğin yanında vicdan gerekir. ama siz dümdüz cinayet işliyorsunuz ergenler. olmaz. öyle olmaz. indir o meyve pıçağını.

hani birileri çıksa, işçileri karın tokluğuna, yol-yemek parası bile vermeden maden ocağına ölüme gönderenleri öyle bir sisteme koysa fena mı olur? hiç bilmiyorum. "insan hayatı kutsaldır, o yüzden ne diyorsun?" diyenler çıkacaktır, haklılar. işte de tam da bu yüzden istiyorum.

Share this post!

Bookmark and Share

0 pipo: