The Last Shadow Puppets



türkçe olsa, cengiz kurtoğlu'nun seslendireceği tarzda sözleri olan, "my mistakes were made for you" yani "günahlarım sanaydı bebeğim, allah'ım sen beni affet" adlı şarkıyla geçen yıl müthiş bir çıkış yakaladı, the last shadow puppets. tabi, böyle böyle 3 çıkış yapsalar, kaç tane daire, araba alırlar, bu ince hesaplara girmem. analarının ak sütü gibi helaldir onlara. "the white milk of mother" diye de şarkı yapsalar yeridir. pek bi seviyorlar uzun uzun isimli şarkıları. neyse, yedikleri-içtikleri onların olsun, bana hissettiklerini anlatsınlar.

efendim, bu parlak, lolipop gibi çocuklar, birer pop idolü olmaktan uzaklar. en azından tek tek çıksalar belki iş yaparlardı fakat ikili oldukları gibi erkekler de, aksi gibi. en son erkek ikili grup olan uf-er'den* sonra pop dünyasında bir ilk. türkiye'nin cemali grubu'na tekabül ediyor desem yeridir. (ki cemali grubuna burada parantez açmak istedim, hangi yapımcı size "isimlerinizi birleştirin, grubun adı o olsun" dediyse ben onun aklını zikim. hayır pink floyd'un ismi, syd-roger olsaydı, tutulur muydu, var gerisini siz düşünün). neyse ismi güzel, gitarı güzel bu grup şahane müzik yapıyor. ayrıca o arkada dırım dırım eden bir enstruman var, onun hastası olduğumu belirteyim. bilen varsa da, gözün sevem yoruma yazıversin bi zahmet.

bu videosunu yukarıda bulabileceğiniz, "my mistakes were made for you" radyolarda pek fazlaca çalınan bir şarkı. grubun diğer göze çarpan şarkıları ise, gene isimleri kısa sayılmayan "standing next to me" ve "the age of the understatement".

arctic monkeys'den bir ergencesine ayrılıp, bekar evine çıkarcasına grup kuran alex turner ve götteşi miles kane'den müteşekkil grubun resmi sitesi bu olmasına rağmen, cebellezi to disk opsiyonunu kullanabilirsiniz.

* uf-er: ufuk yıldırım - ercan saatçi ikilisi. ve sonucunda kaybolan gençliğim, yitip giden yıllar.

Share this post!

Bookmark and Share

2 pipo:

Obicen Kenobi dedi ki...

Çok şükür ki örbın rak'ın hologramı naydi eyt poyn fayf reciyo aksi var, yoksa bu ezginin tamamını dinlemek hasıl olmayacaktı. Vidyo başları sayılabilecek bir yerden sonra takıldı kaldı. Ne zaman çıkarmış Ufuk-Ercan bunu?? Ben onları ayrıldı biliyordum...

O rımrımı (rımrımdan kastını doğru anladıysam şayet) gitarın manyetikler tarafındaki eşiğinin öte tarafına pena dokandırarak elde ediyolar sanırsam ama çok pis uyduruyor da olabilirim tabi...

Feyza dedi ki...

The Last Shadow Puppets ın albümünü beleşe indirebilmek için internette ararken karşıma çıktı blog. İyi ki çıkmış filan. Arctic Monkey den sora grup ismi daha ilginç olası isterdim ,neyse idare eder .Lakin google a yazana kadar iflahım kesiliyor vallahi.